Luc

Csőhalmadár!

Google drive-ra feltöltött dokumentumok verziókövetése

Akikkel előfordult már, hogy egy dokumentum sokadik verziójától már nem látta át a saját maga kialakította rendet, azoknak jól jöhet az, hogy a google drive-on a régi állományainkat az újak mögé rejthetjük.* A verziókezelés lehetővé teszi, hogy a korábbi munkaverzióink ne legyenek útban, de elérjük őket, ha mégis szükségünk lenne rájuk a későbbiekben.

Bármelyik feltöltött állományon jobb gombot nyomva válasszuk a "Verziók kezelése..." menüpontot.

Ezután válasszuk az új verzió feltöltése linket, és jelöljük ki az új feltöltenivalót.

A jobb szélső X-szel lehet törölni. A jelölőnégyzet arra jó, hogy ha bekapcsoljuk, akkor megmaradnak a korábbi verziók is és foglalják a helyet. Ha pedig kikapcsoljuk, akkor az állomány mérete nem számít bele a tárhelyünkbe, viszont ebben az esetben 30 nap, vagy a századik verzió feltöltése után automatikusan törlődnek a régi változatok. A bal oldali linkekre kattintva letölthetjük a korábbi változatokat.

Erre a verziókezelésre nincs lehetőség a drive-on létrehozott dokumentumoknál. Ott a "Fájl" menü "Módosítási előzmények megtekintése" menüpontja áll rendelkezésünkre. Polipkezűeknek ez elérhető a CTRL+ALT+SHIFT+G kombinációval is. Itt egyébként láthatjuk a módosításokat is kiemelve, ha kiválasztjuk valamelyik verziót.

* Így volt a legegyszerűbb megfogalmazni és egyébként is így látszik, még ha nem is ez történik valójában.

Megjegyzés Hozzáfűzése

Loading